Alicante by

Alicante by er hovedstaden i provinsen Alicante.

Alicante er den 11 største byen i Spania med ca. 330.000 innbyggere.

Mat og drikke:
Byen har et svært godt uteliv og en rekke fantastiske restauranter med alt fra spanske tradisjonelle retter til italiensk, japansk, kinesisk, meksikansk etc.

Shopping:
Alicante sentrum har en god shopping gate med flere kjente butikker som Zara, Bershka, Stradivarius, Rituals, El Corte Ingles og mye mer. Det er også flere kjøpesentre litt utenfor sentrum med enda flere butikker og spisesteder.

Strand:
Om man ønsker å oppleve en annen strand enn den ved Gran Alacant har Alicante også en svært populær strand nær sentrum med et bredt tilbud av diverse vannaktiviteter. Parkeringshus i nærheten.

Sightseeing:
Steder som må besøke er borgen Santa Barbara, Alicante havn og Explanadaen.

Fornøyelsesparker for hele familien:
Litt utenfor bykjernen kan man også besøke flere kjente fornøyelsesparker i Benidorm (ca. 30 min med bil fra Alicante). Fornøyelsesparken Terra Mitica er vel kanskje den mest kjente, men også Mundomar, Terra Natura mm.

Dags- eller helgeturer fra Alicante:
Alicante har også en togstasjon der man kan ta dags- eller helgeturer til flere av Spanias største byer, bla. Valencia (1,5 timer med tog) eller Madrid (2 timer med tog).

Borgen Santa Barbra er en av Spanias eldste. Her er det mye spansk historie.

Alicante har en fin sandstrand helt inne i byen som har egne barer og restauranter.

Havnen i Alicante er et skue for de fleste som liker fine båter. Det er mange fine fiske- og skalldyrrestauranter på havna.
 
Fra havna så kan man se Volvo-Ocean Race starte. På disse dagene er det mye folk i Alicante.