Gran Alacant

Gran Alacant er et område som ligger mellom byene Santa Pola og Alicante. Området har en haug av restauranter og barer. Du kan dele Gran Alacant i to. Den øvre og den nedre delen.

Den øvre delen er veldig skandinavisk (norsk), men den nedre delen er mer internasjonal.

Den øvre delen har en fin utsikt over middelhavet, men har en veldig tøff bakke opp og ned fra stranda. Det er med andre ord mer slitsomt å ikke ha bil dersom man bor på den øvre delen av Gran Alacant. 

Den nedre delen har stort sett flat vei til sjøen og et spennende fredet naturreservat for fine naturopplevelser, men også tur og treningsmuligheter.

Gran Alacant er egentlig en del av byen Santa Pola, men ligger likevel litt utenfor Santa Pola. Det er en ”fjellknaus” som skiller de to bebyggelsene.

Hovedveien mellom de to bebyggelsene er 332, men det finnes også en herlig strandvei som kan brukes mellom Gran Alacant og Santa Pola dersom du ønsker en mer bildevennlig kjøretur.

Gran Alacant ligger 10 minutter fra Alicante/Elche (tidligere El Altet) flyplass. Det er 10 minutter til Santa Pola og ca. 20 minutter til Alicante by. 25/30 minutter til Torrevieja, 40 minutter til Benidorm og 1 time 45 til Valencia.

I Benidorm-området finnes det en haug av attraksjoner både for barn og voksne. Fornøyelsesparken Terra Mitica er vel kanskje den mest kjente.

Det går lyntog fra Alicante til Madrid som tar ca. 2 timer.

Bilde fra naturreservatet på området. Ideelt for gåturer og joggeturer.